Tijdens de sekscounseling luister ik naar jouw unieke verhaal. Daarbij zijn er geen taboes want durven praten over je seksualiteitsbeleving en de moeilijkheden of klachten die je daarbij ondervindt, is cruciaal in sekscounseling. Het doel is om jouw seksualiteitsbeleving of seksueel functioneren te verbeteren. Hierbij kan het noodzakelijk zijn om ook met een arts samen te werken om lichamelijke oorzaken te onderzoeken. Soms heb je genoeg aan enkele gesprekken om tot nieuwe inzichten te komen. Mogelijks zijn er dieperliggende oorzaken die wat meer tijd vragen en waarbij we een langduriger therapie traject opzetten. Hoe dan ook staat jouw proces centraal en is mijn hulpverlening steeds op maat en op jouw tempo.
Wederzijds respect, vertrouwen en veiligheid staan voorop.
ik help je graag met volgende klachten/zorgen/twijfels:
Mensen komen soms vast te zitten door gebeurtenissen in hun leven en hebben dan die ene persoon nodig die samen met hen op pad gaat.
De sleutel tot geluk ligt in jezelf, en in je verbinding met anderen.
Wanneer je de weg kwijt bent, zoeken we samen hoe je terug op je eigen levenspad geraakt en hoe je de levensenergie terug laat stromen..
Wanneer er teveel obstakels op je levenspad zijn, zoeken we manieren om deze te overwinnen. Je innerlijke kracht hervinden zal ervoor zorgen dat je elk obstakel overwint.
We zijn allemaal uniek en hebben dus ook een uniek levenspad. Dat pad is voor de ene persoon hobbeliger, met meer bochten en valkuilen onderweg dan bij de andere. Hoe je daarmee omgaat, is ook uniek voor ieder mens. Je kwetsbaarheid erkennen en hulp zoeken wanneer je dat zelf nodig vindt, is geen teken van zwakte, maar juist een sterkte. Het is die belangrijke eerste stap om je balans en innerlijke kracht te hervinden. Een therapeut doet het niet voor jou, maar gaat samen met jou op weg. En uiteindelijk heb je hen niet meer nodig, dan kan je het alleen. En dan hebben we ons doel bereikt in de therapie.
Als gezin kan je geconfronteerd worden met een intens verdriet. Je kan iemand uit het gezin verliezen, het kan een grootouder zijn, een ongeboren kind, een beste vriendin, je trouwe huisdier, een favoriete tante of nonkel. Rouwen is een langdurig proces, waar je elkaar in kan ondersteunen.
Een verlieservaring gaat echter niet altijd gepaard met overlijden. Wanneer een geliefde overlijdt, is het duidelijk dat je verdriet hebt. Maar er zijn ook andere vormen van verlies, die niet altijd erkend worden.
Levend verlies is een vorm van rouwen waarbij je geconfronteerd wordt met een chronische ziekte of lichamelijke beperkingen. Denk daarbij aan een ouder of partner met (jong) dementie, fysieke beperkingen na een ongeval of door een chronische ziekte, NAH (niet aangeboren hersenletsel, bv na een beroerte), een kind met beperkingen, …
Het is een verlieswaarbij je elke dag opnieuw geconfronteerd wordt met je eigen grenzen.
Bij het verwerken van verlies en verdriet is verbinding heel belangrijk. Je kan als gezin dichter naar elkaar toe groeien. Rouwen is ook een verhaal van liefde en verbondenheid.
Geboren om mezelf te zijn… het lijkt zo eenvoudig, maar dat is het niet altijd. Vooral in onze huidige maatschappij waarin je aan bepaalde normen moet voldoen om erbij te horen. Voldoe je daar niet aan, dan lijkt het moeilijk om er deel van uit te maken. Dan duf je soms jezelf niet zijn, uit angst voor de hardheid van anderen.
Een transitie is een lang proces. Verbinding met en steun van je gezin zijn heel belangrijk.
Hierbij helpt Elantherapie je graag.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.