Koppeltherapie

Nieuws

Koppeltherapie

Als koppel kan je geconfronteerd worden met een intens verdriet. Je kan iemand uit je familie verliezen, het kan een grootouder zijn, een ongeboren kind, een beste vriendin, je trouwe huisdier, een favoriete tante of nonkel. Rouwen is een langdurig proces, waar je elkaar in kan ondersteunen.

Een verlieservaring gaat echter niet altijd gepaard met overlijden. Wanneer een geliefde overlijdt, is het duidelijk dat je verdriet hebt. Maar er zijn ook andere vormen van verlies, die niet altijd erkend worden.

 

Levend verlies is een vorm van rouwen waarbij je geconfronteerd wordt met een chronische ziekte of  lichamelijke beperkingen. Denk daarbij aan een ouder of partner met (jong) dementie, fysieke beperkingen na een ongeval of door een chronische ziekte, NAH (niet aangeboren hersenletsel, bv na een beroerte), een kind met beperkingen, …

Het is een verlies waarbij je elke dag opnieuw geconfronteerd wordt met je eigen grenzen.

 

Bij het verwerken van verlies en verdriet is verbinding heel belangrijk. Je kan als gezin dichter naar elkaar toe groeien. Rouwen is ook een verhaal van liefde en verbondenheid.

 

Geboren om mezelf te zijn… het lijkt zo eenvoudig, maar dat is het niet altijd. Vooral in onze huidige maatschappij waarin je aan bepaalde normen moet voldoen om erbij te horen. Voldoe je daar niet aan, dan lijkt het moeilijk om er deel van uit te maken. Dan duf je soms jezelf niet zijn, uit angst voor de hardheid van anderen.

Een transitie is een lang proces. Verbinding met en steun van je gezin zijn heel belangrijk.
Hierbij helpt Elantherapie je graag.

Brainspotting

Brainspotting is een krachtige therapeutische techniek die inwerkt op de diepere hersenstructuren en vooral ingezet wordt bij het helen van trauma’s.
Brainspots werden ontdekt in 2003 door dr. David Grand. Het zijn oogposities die relevante gebieden in het onbewuste brein activeren. Het natuurlijke herstelvermogen van de cliënt wordt geactiveerd. De therapeut zorgt voor de juiste omstandigheden.
Een belangrijk basisprincipe bij Brainspotting is dat de therapeut steeds de cliënt volgt. Het is de cliënt zelf die de regie heeft over zijn eigen proces.

Wat mensen vaak prettig vinden bij Brainspotting is dat er niet gepraat hoeft te worden. De therapeut vraagt niet achter details van het trauma, en voor veel mensen is dit een geruststelling.
Brainspotting kan in elk therapeutisch traject geïntegreerd worden.

Brainspotting is een veilige techniek die zowel bij volwassenen als bij jongeren, kinderen en zelfs baby’s kan worden ingezet.

Net omdat de kleinste kinderen nog geen taal kunnen geven aan wat ze voelen, is Brainspotting een aangewezen manier om contact te maken met hetgeen in de weg zit.

Sekscounseling

Tijdens de sekscounseling luister ik naar jouw unieke verhaal. Daarbij zijn er geen taboes want durven praten over je seksualiteitsbeleving en de moeilijkheden of klachten die je daarbij ondervindt, is cruciaal in sekscounseling. Het doel is om jouw seksualiteitsbeleving of seksueel functioneren te verbeteren. Hierbij kan het noodzakelijk zijn om ook met een arts samen te werken om lichamelijke oorzaken te onderzoeken. Soms heb je genoeg aan enkele gesprekken om tot nieuwe inzichten te komen. Mogelijks zijn er dieperliggende oorzaken die wat meer tijd vragen en waarbij we een langduriger therapie traject opzetten. Hoe dan ook staat jouw proces centraal en is mijn hulpverlening steeds op maat en op jouw tempo.

Wederzijds respect, vertrouwen en veiligheid staan voorop.

ik help je graag met volgende klachten/zorgen/twijfels:

 • geen zin in seks
 • pijn tijdens seks
 • erectieproblemen
 • meno- andropauze
 • seksualiteit tijdens de zwangerschap
 • seksualiteit bij langdurige ziekte
 • seksualiteitsbeleving en genderidentiteit
 • ontrouw/vreemdgaan
 • sleur in de relatie
 • onzekerheid
 • verschillen in seksuele interesse tussen partners
 • seksuele oriëntatie
 • etc.

Individuele begeleiding

Mensen komen soms vast te zitten door gebeurtenissen in hun leven en hebben dan die ene persoon nodig die samen met hen op pad gaat.

 

De sleutel tot geluk ligt in jezelf, en in je verbinding met anderen.

 

Wanneer je de weg kwijt bent, zoeken we samen hoe je terug op je eigen levenspad geraakt en hoe je de levensenergie terug laat stromen..

 

Wanneer er teveel obstakels op je levenspad zijn, zoeken we manieren om deze te overwinnen. Je innerlijke kracht hervinden zal ervoor zorgen dat je elk obstakel overwint.

 

We zijn allemaal uniek en hebben dus ook een uniek levenspad. Dat pad is voor de ene persoon hobbeliger, met meer bochten en valkuilen onderweg dan bij de andere. Hoe je daarmee omgaat, is ook uniek voor ieder mens. Je kwetsbaarheid erkennen en hulp zoeken wanneer je dat zelf nodig vindt, is geen teken van zwakte, maar juist een sterkte. Het is die belangrijke eerste stap om je balans en innerlijke kracht te hervinden. Een therapeut doet het niet voor jou, maar gaat samen met jou op weg. En uiteindelijk heb je hen niet meer nodig, dan kan je het alleen. En dan hebben we ons doel bereikt in de therapie.

Retreat Spanje

DOUX

Een reis naar verbinding en persoonlijke groei

Wanneer: van 13 tot 17 mei 2024
Waar: Pinoso, Alicante Spanje
Begeleiding: Sandra Anzalone, psychotherapeut

Doux staat voor persoonlijke groei, in verbinding met andere vrouwen en met de helende werking van de natuur. Stap uit de hectiek van het dagelijkse leven en omarm een midweek vol zelfzorg, inspiratie en verbinding. Ervaar de transformatie in jezelf wanneer je al je “ikken” leert kennen. We komen ‘s ochtends en ‘s avonds telkens enkele uren samen zodat je tussendoor genoeg tijd hebt voor jezelf. Je wordt in de watten gelegd door onze gastvrouwen in een kleinschalige, rustige B&B. Dit keer wordt er voor jou gezorgd!
Je gaat met opgeladen batterijen en met nieuwe inzichten naar huis.Wat kost het:

750 euro, incl.:
4 overnachtingen in een éénpersoonskamer met eigen badkamer.
Alle maaltijden, dranken inbegrepen.
Dagelijks ongeveer 4u therapeutisch ontdekken en verbinden. We starten op maandagochtend en eindigen op donderdagavond. Tijdens de Spaanse siësta heb je tijd om te rusten, te zwemmen of op ontdekking te gaan.


Wat kan je verwachten tijdens de sessies:

We komen in contact met de verschillende delen in onszelf, zowel de stukken die we al goed kennen als andere die we vergeten zijn, in de schaduw zitten of die we nog niet zo goed hebben leren kennen. We gaan ook vertragen, verstillen, voelen, dansen, lachen. Daarbij is er steeds ruimte voor eigen inbreng. We verbinden met onszelf, de anderen en de mooie natuur.


Excl.:

Vluchten
Vervoer van en naar de luchthaven van Alicante. Je kan het vervoer bijboeken, dit kost 150€ heen en terug. Er zijn vier plaatsen in het voertuig, dus moet er slechts één keer gereden worden voor vier personen, dan betaal je 37,5€.


Facultatief:

 • persoonlijke therapie
 • verschillende soorten massages
 • op maat gemaakte uitstappen


Algemene voorwaarden:

Bij inschrijving betaal je een voorschot van 350 euro.
Het saldo dient uiterlijk één maand voor de retreat betaald te zijn, m.a.w. op 13 april.
Indien je annuleert voor 13 april, dan betaal je een annuleringskost van 250 euro. Annuleer je na 13 april, dan is het volledige bedrag verschuldigd.
Vertrek je tijdens de retreat vroeger, dan is er geen terugbetaling mogelijk.
Zorg dus voor een degelijke reis- en annuleringsverzekering.

Wat betreft de vluchten:
Ik raad je aan om de vroege vlucht van Brussels Airlines of TUI te nemen op maandag 13 mei, deze vertrekken om 6u vanuit Brussel en komen rond 8u20 aan in Alicante.
We kunnen dan maandagochtend onze eerste kennismakingssessie houden.
Op vrijdag zijn er voldoende mogelijkheden voor de terugvlucht.Heb je nog vragen? Contacteer me gerust.
Tot binnenkort, lieve vrouw!


Sandra


sandra@elantherapie.be
GSM: +32 479 20 44 83

Contact

Adres: Marktstraat 13A
9111 Belsele

GSM: 0479 20 44 83

Email: sandra@elantherapie.be

Openingsuren

Neem contact voor een afspraak.

Volg Elantherapie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.