Brainspotting

Brainspotting

Brainspotting is een krachtige therapeutische techniek die inwerkt op de diepere hersenstructuren en vooral ingezet wordt bij het helen van trauma’s.
Brainspots werden ontdekt in 2003 door dr. David Grand. Het zijn oogposities die relevante gebieden in het onbewuste brein activeren. Het natuurlijke herstelvermogen van de cliënt wordt geactiveerd. De therapeut zorgt voor de juiste omstandigheden.
Een belangrijk basisprincipe bij Brainspotting is dat de therapeut steeds de cliënt volgt. Het is de cliënt zelf die de regie heeft over zijn eigen proces.

Wat mensen vaak prettig vinden bij Brainspotting is dat er niet gepraat hoeft te worden. De therapeut vraagt niet achter details van het trauma, en voor veel mensen is dit een geruststelling.
Brainspotting kan in elk therapeutisch traject geïntegreerd worden.

Brainspotting is een veilige techniek die zowel bij volwassenen als bij jongeren, kinderen en zelfs baby’s kan worden ingezet.

Net omdat de kleinste kinderen nog geen taal kunnen geven aan wat ze voelen, is Brainspotting een aangewezen manier om contact te maken met hetgeen in de weg zit.

Contact

Adres: Marktstraat 13A
9111 Belsele

GSM: 0479 20 44 83

Email: sandra@elantherapie.be

Openingsuren

Neem contact voor een afspraak.

Volg Elantherapie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.